Intenzívne lejaky zapríčili zrušenie Prešovského leteckého dňa

03.06.2006 Prešov

Prešov 3. júna (TASR) - Nepriaznivé počasie s intenzívnymi dažďami na východe Slovenska neznemožňuje iba predvolebné mítingy politických strán, ale podpísalo...
Prešov 3. júna (TASR) - Nepriaznivé počasie s intenzívnymi dažďami na východe Slovenska neznemožňuje iba predvolebné mítingy politických strán, ale podpísalo sa aj na zrušení Prešovského leteckého dňa, ktorý sa mal konať dnes.

\"Na plochu nášho letiska sa nedá ani vojsť. Voda nesteká, na mnohých miestach sú obrovské mláky a vyzerá to tu skôr ako na kúpalisku, \" uviedol pre TASR predseda Aeroklubu Prešov Rudolf Tarasovič. Organizátori síce počítali s nepriaznivým počasím, a v takom prípade avizovali preloženie akcie na nedeľu, no až takú \"hrôzu\" nečakali. Silný piatkový lejak, rozbahnené letisko a meteorológmi avizované ďalšie zrážky ich napokon viedli k rozhodnutiu letecký deň tento víkend zrušiť.
Predseda prešovského aeroklubu však milovníkom letectva odkazuje, že urobia všetko preto, aby bohatý program mohli ešte toto leto zopakovať. Pre návštevníkov leteckého dňa mali pripravenú medzinárodnú parašutistickú súťaž, vyhliadkové lety, branno-športové akcie pre deti, ukážky leteckej vojenskej techniky i vystúpenia obrích leteckých modelov. Popoludní v hlavnom programe mali nad Prešovom lietať v exhibičných vystúpeniach vojenské vrtuľníky, akrobatickí piloti na motorových i bezmotorových strojoch i skupiny ultralightov a paraglidistov. \"Náhradný termín zatiaľ nemáme, pretože všetkých musíme nanovo dohodnúť a vybaviť aj príslušné povolenia. Ale minimálne toto všetko chceme ponúknuť aj v novom termíne, \" dodal Tarasovič.
 

Vyberte región

mark